onsdag 7 december 2011

Fin besök!

Satt upp mina matare på det andra stället. Hur mycket små fåglar som helst hittade dit nästan i samma ögonblick som jag satte upp dom. Domherrarna cirkulerar runtom hör jag så jag hoppas även dom hittar dit så småningom. Vid dom tillfällena jag varit där så har jag varje gång sett en ekorre också så funderar på om även ekorrmataren ska få ta plats på mitt nya ställe.  Idag hade jag fin besök av en annan rackare. Blev väldigt förvånad att han vågade sig dit fast jag stod rätt nära. Har dock inte lyckats få några bra bilder dom gånger jag varit där nu. Men får hoppas på soliga dagar framöver så man kan få lite skapliga  bilder också. 
Trevlig kväll!

9 kommentarer:

Lena Börjesson (Liisanantti) sa...

Spännande, du tar verkligen fina fågelfoton

AnnaKK sa...

Ojdå! En talgboll varar inte länge när en hackspett har fått smak för den - men de ska ju ha mat de också! :-D Och vackra fåglar är det, så får man fota medans de äter är det ju bara att tacka och bjuda på mer! :-)

Jag trodde att det var just en hackspett som jag fick besök av idag. Det var en lite större fågel som slog sej ner en kort stund i toppen av en al här utanför i eftermiddags, och jag hann ta ett par foton på den innan den flög sin väg igen. Att det inte var en hackspett kunde jag se redan i kameran när jag zoomade fotona på skärmen. Men det var inte förrän jag fick upp dem på datorn som jag kunde börja försöka artbestämma. Och det var spännande, för det var en fågel jag aldrig sett förr och som jag knappt ens visste att det fanns en art som heter så! (Mer berättar jag inte nu - du får se i min blogg så småningom! ;-) Snäll jag är!?).

Torunn sa...

Herlige bilder :o)

Kungsfiskaren sa...

Hej Linda!
Underbara bilder på hacke, visst är det jätte kul att fotografera fåglar.
Ha en fin kväll!
/Ingemar

Anonym sa...

Spennende! Lykke til videre med matingen!

Ha en flott kveld!

Mimmi sa...

Titta du har ju fått bild på Herr hackspett :)
Vi har en hona och en hane som kommer varje dag och äter ..de äter talgbollar som din g
här och jordnötter :)
kram/Mimmi

Fjällripan sa...

Jag tycker bilderna blev bra på hackspetten. Jag hade en på besök idag också, men det var alldeles för mörkt för att fota...hoppas som du på lite bättre fotoljus framöver...

Faylinn sa...

Vilken underbar bild Linda.jag har försökt lägga en talgboll ute men får inga fåglar..alla kommer när jag försvinner =0)

Lindsjö taxar sa...

Jättebra bilder! Det var ju ett tips att få fåglar att fotografera. Jag skall fixa fågelmat. Vi har ett stort fågelbord som inte är använt. Sedan hoppas jag på tomten o ett teleobjektiv :-)