lördag 12 november 2011

Mitt möte med en bäver!

I sommras när jag och min vän Mi var ute och gick här hemma i Torshälla. Gick vi nere vid båtarna. Fick syn på en bäver som var på väg ner till vattnet, självklart simma den över till andra sidan mot var vi var. Stod och tveka om vi skulle gå runt eller inte, men vi gick över eller jag snarare sprang väl över till andra sidan för att förska hinna med att komma dit innan den gav sig iväg. Den hade gömt sig vassen och man hörde hur den satt och käka. Försökte ta mig ner men såg bara skymtar av den genom vasstråna. Till slut råka jag komma för nära och den simma iväg och självklart över till den andra sidan igen. Återigen stod vi och tveka om vi skulle springa över till andra sidan eller inte, såg ju att den gick upp ur vattnet och in i buskarna. Jag tog språng igen och över till andra sidan som är en bit. Men lagom när vi kommer närmare så ser vi hur bävern kommer ut från buskarna släpandes på en träd gren. Den släpar den till gräset och sätter sig där sen och mumsar för fullt. Först va jag en bra bit ifrån den för att inte skrämma den men smög mig närmare och närmare till slut var jag tom så nära att jag räckte fram handen och smekte till den på ryggen :) 

Det var en upplevelse!


Min vän tog kort med sin mobil när jag närmade mig bävern :)


4 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Kan en komme så... nær en bever? Vi har ikke bever i vår fauna så disse dyrene kjenner jeg ikke så godt. For noen bilder du har fått!!!!

AnnaKK sa...

Oj... Tror jag tappade hakan ända ner i golvet inför de sista tre fotona i detta reportage! 8-D

Jag skulle vara glad om jag nånsin får se en vild bäver på 100 meters håll. Finns inga såna här, men däremot ska det finnas en och annan utter. Så jag får väl i första hand sikta in mej på att hitta en sån nångång. Vilket nog inte heller lär vara så lätt. :-)

Ha en härlig söndag!

Fjällripan sa...

Men OJ så häftigt!! Att du kom så nära, det måste ju vara jätteovanligt! jag har varit ute på flera bäverspaningar i sommar, men tyvärr är allt jag hört varit ett plask! :) Kanonfina bilder fick du också!

Anonym sa...

Men va fan!? Klappa en bäver...ja, det måste ju vara ovanligt att man kan göra det!
Jag har fotat bäver också men den/de höll sig på sin kant och vad jag hört är de rätt så skygga av sig.
Grattis till ett fint möte!!

Steffe